Страхотна победа на Алекс Цонев с брутален нокаут на SFC 7 Avatars

Страхотна победа на Алекс Цонев с брутален нокаут на SFC 7 Avatars

Единствената ММА битка в тежка категория на голямата галавечер SFC 7 Avatars определено не разочарова откъм зрелище - Александър Цонев зарадва публиката в зала "Универсиада" с победа с нокаут (негова втора) в края на първия рунд срещу представителя на Киргизстан Данияр Зарилбек. И двамата бойци на кантара бяха 107 кг, като Цонев нанесе съкрушително ляво кроше в последните секунди, което парализира опонента му и доведе до зловещия нокаут.

175 Страхотни емоции и битки на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars

Цонев е шампион по граплинг на България, Македония и Сърбия, но не се нуждаеше от игра на земя, защото основно битката протече в стойка и той издържа на всички предизвикателства, за да стигне до заслужен успех. Предишният му успех бе също с нокаут през август 2017-а на галата Viking Free Fight MMA над Александър Чипрански.

175 Страхотни емоции и битки на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars

Битката започна с предпазливо разучаване от двамата съперници, като Зарилбек мереше дистанция с левия си прав, а Цонев регистрира добър ляв външен лоукик. Българинът и впоследствие опитваше да разнообразява страйкинга с кикове, а пласира и точно дясно кроше. Впечатление направи и добрата дистанция на Цонев, който не оставяше съперника да запише попадение. Ляво кроше в носа на опонента от страна на Александър зарадва публиката, след което киргизстанецът тръгна напред и притисна към оградата опонента си.

175 Страхотни емоции и битки на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars

Зарилбек искаше да направи тейкдаун, но Цонев се защити, след което двамата направиха тежки размени на крошета. Александър после пак се озова притиснат до оградата, но се измъкна и нанесе няколко удари от граунд-енд-паунд. Той обаче рискуваше да бъде нокаутиран от последвалата канонада удари на киргизстанеца, но се окопити и започна да контрира на свой ред с крошета. Именно ляво кроше приспа Зарилбек, който остана за секунда неподвижен, после се сви на пода и реферът отсъди нокаута още преди Цонев да може да го довърши с граунд-енд-паунд.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти