Иван Влъчков с победа в клас "Туринг" в Русе

Иван Влъчков с победа в клас "Туринг" в Русе

Иван Влъчков с Honda Civic спечели състезанието в серия "Туринг" на писта Русе, втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Пилотът на  КА-2 Рейсинг Тийм стартира от полпозишън и води от старта до финала, като остави на 3.950 секунди след себе си Стоян Апостолов с Honda Civic.

В първите обиколки ветеранът следваше плътно 17-годишния Влъчков, но след 4-ата обиколка Иван дръпна напред и натрупа около 5 секунди аванс. В края лидерът намали малко темпото, тъй като нямаше нужда да натиска излишно. Трети се нареди Красен Василев с Renault Clio. Той изостана на обиколка след победителя.

Четвърти завърши Давид Будев с Renault Clio, а от надпреварата отпадна Станислав Паришков. Той се движеше 3-и, но след това частично се отвори предния му капак и това го принуди да мине през бокса. След това той се върна на пистата, но получи технически проблем и се прибра. Той все пак направи най-бързата обиколка и показа голям потенциал.

"Важно беше, че стартирахме от първа позиция. Поведох и контролирах състезанието, но Стоян Апостолов ме следваше. В края на състезанието върнах газта, след като натрупах аванс, заяви Влъчков. – Конкуренцията беше много силна и трябва да работим по-колата, за да я подобрим".

За това състезание колата на Влъчков бе брандирана за първи път с логото на новия спонсор – водещият вносител на авточасти за България ЕЛИТ КАР.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти