Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Дисквалифицираха третия най-добър отбор в "Льо Ман", Джеки Чан с втори тим на подиума

Дисквалифицираха третия най-добър отбор в "Льо Ман", Джеки Чан с втори тим на подиума

Швейцарският тим Rebellion получи доста наказания по време на тазгодишните "24 часа на Льо Ман" и въпреки това финишира трети, но най-големият удар дойде след като състезанието приключи. Екипът в състав Нелсиньо Пикет, Матиас Беш и Давид Хайнемейер бе дисквалифициран ден след края на 24-те часа, а на тяхното място попадна втория тим на холивудския актьор Джеки Чан от клас LMP2.

Причината за последното и най-тежко наказание за Rebellion с номер 13 е заради нарушаване на правилата за целостта на каросерията. Техническата комисия излезе със становище, че механиците са модифицирали хомологирана част в хода на състезанието, и то още в началната му част.

Швейцарският тим и този на Джеки Чан, който зае втората позиция на подиума, извършиха подвиг, оставяйки само един автомобил от най-високия клас LMP1 пред себе си – победният прототип на Porsche с номер 2.

Въпреки успеха си Rebellion няма да бъдат квалифицирани, а на тяхното място се изкачва и вторият екип на Джеки Чан Рейсинг с номер 37 и пилоти Алекс Брандъл, Тристан Гоменди и Дейвид Ченг. Всички останали екипи зад тях минават с по едно място напред, включително и единствената финиширала Toyota, която според документацията вече заема осмата позиция.

Тазгодишното издание за първи път излъчи китайски тим, който стъпи на подиума, а ден по-късно те станаха два.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти