31 екипажа застават на старт в Рали-спринт Дряново 2017

31 екипажа застават на старт в Рали-спринт Дряново 2017

След като през 2016 година финалът на първия шампионат по ралиспринт, чийто домакин бе Дряново, се оказа спасителният пояс за най-младия шампионат от националните първенства по автомобилизъм, общината в града и габровският клуб АРА Моторспорт този уикенд откриват надпреварата за новия сезон.

"Ние се стремим да работим така, че да намерим стандартите в дисциплината и поради тази причина не сме направили никакви промени от 2016 година", каза директорът на второто състезание в Дряново Атанас Божилов.

"Имаме такава подкрепа от страна на домакините от града, на каквато много малко и много рядко може да се радва един организатор."

Шампионатното начало ще бъде с участието на 31 екипажа от страната, като тяхната бройка е с близо 10 повече от миналата есен. Списъкът на участниците в Дряново можеше и да е по-внушителен, ако стартът в неделя не съвпадаше с турското рали Троя, в което има заявени и български участници.

"Радваме се, че тази година не спасяваме шампионата, а го откриваме", заяви кметът на община Дряново инж. Мирослав Семов.

"За нас това е важно състезание от програмата за развитие на общината и за събитийния туризъм", добави кметът.

Спазвайки добре пресметнатият и компактен формата от миналата есен, Ралиспринт Дряново ще бъде с три скоростни етапа (обща дължина 40,68 км) и с едва 33,7 км дължина на преходите между отсечките.

Церемониалният старт е в събота от 19 часа на площад Кольо Фичето, а реалната надпревара започва в 10 часа в неделя пред спортната зала в града, където е и финалът в 14:30 часа.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти