Porsche затвърдиха победата от "Льо Ман" с успех на германска земя (видео)

Porsche затвърдиха победата от "Льо Ман" с успех на германска земя (видео)

Екипът на Porsche с номер 2 продължи победната си серия от "24-те часа на Льо Ман" с успех на германска почва. Триото Тимо Бернхард, Брендън Хартли и Ник Тенди спечели "6-те часа на Нюрбургринг" след борба с другия автомобил на Porsche до последните секунди. Зад двата прототипа на Porsche останаха и двата такива на Toyota, като на подиума се качи екипът с номер 7 в състав Камуй Кобаяши, Майк Конуей и Ърл Бамбер, които стартираха от полпозишън и записаха рекордно бърза обиколка на пистата днес.

Андре Лотерер, Нийл Яни и Ърл Бамбер изпревариха съотборниците си с Porsche с номер 2 след като състезателната дистанция бе преполовена и бяха създали преднина спрямо тях в размер на 12 секунди. В последния час обаче тя бе стопявана постоянно и в крайна сметка двата екипа размениха местата си.

Другият автомобил на Toyota – този, който спечели първите два кръга от световните серии по издръжливост и единствен от японските представители финишира в 24-часовото състезание, приключи кръга на четвърта позиция след неприятен фалстарт. В автомобила бе открита повреда на горивната помпа оше по време на загряващата обиколка и на механиците им трябваха около 15 минути, за да вкарат колата в изправност.

В първия час Toyota с номер 7 запази първата си позиция, от която стартира, и държеше двата прототипа на Porsche зад себе си, но с минимална преднина. Трафикът от състезателните автомобили на всичките класове на "Нюрбургринг" изигра в полза на Porsche и така час и 20 минути след старта германският конструктор излезе начело на германската писта, изпреварвайки новобранеца в японския екип Хосе Мария Лопес. Скоро крайните победители също изпревариха Toyota с номер 7.

Междувременно назад другата кола на Toyota наваксваше позиции и три часа след злополучния старт се озова на четвъртото място пред най-добрия екип от клас LMP2 от отбора на Джеки Чан Рейсинг. На третия час вече бяхме станали свидетели на 374 изпреварвания на позиции в последното европейско състезание за тази година от световните серии по издръжливост.

След брилянтното си представяне във Франция тимът на Джеки Чан Рейсинг бе най-бърз в Германия и спечели победата в своя клас благодарение на Оливър Джарвис, Тома Лорен и Хо-Пин Тунг. Това е третата им победа за сезона, като най-големият им конкурент бе от тима на Ребелион в лицето на Бруно Сена.

Ферари пък победи Порше в GT категориите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти