Иван Влъчков е шампион на писта в клас Туринг

Иван Влъчков е шампион на писта в клас Туринг

Иван Влъчков с Honda Civic стана шампион в своя клас Туринг след победа на писта Бургас, четвърти кръг от националния шампионат на затворен маршрут.

Така 18-годишният пилот защити титлата си от миналия сезон, като кръг преди края на сезона е недостижим за съперниците си. Последната надпревара ще бъде на пистата "Серес" в Гърция.

На старта Иван поведе от полпозишън, а потеглящият от втора позиция Станислав Паришков с Opel Kadett счупи скоростна кутия при опит да превключи на втора предавка.

Идващия зад него Стоян Апостолов с Honda Civic се опита да го избегне, но в този момент се удари с Петър Бакалов. И тримата отпаднаха от състезанието, което даде шанс на Иван да контролира състезанието.

След повторния старт Влъчков поведе и до финала натрупа 34.67 секунди пред втория Росен Русев с Honda Civic, като направи и най-бързата обиколка – 1:20.33 минути. Трети се нареди Боян Стоянов с Renault Megane.

"Стана добро състезание на една добра писта, заяви Влъчков след финала. – Благодаря много на целия ми екип и механиците, както и на семейството за оказаната подкрепа".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти