Гераджиев и Гаджев се завръщат като тандем за рали Мармарис

Гераджиев и Гаджев се завръщат като тандем за рали Мармарис

Екипажът Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще се завърне като тандем идния уикенд, когато ще атакува макадамовите трасета на рали Мармарис, което важи за шампионата на Турция и за Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (FIA) - Балканска зона, а през следващата 2018 година ще бъде кръг и от Световния рали шампионат.

Въпреки, че Гераджиев и Гаджев не са се състезавали заедно от юни 2016 година, двамата се познават отлично и се сработиха мигновено на провелия се преди няколко дни предстартов тест на специално подбрано макадамово трасе, наподобяващо максимално етапите на Рали Мармарис. На теста, също така, бяха изпробвани и различни настройки на състезателния автомобил Форд.

"Автомобилът е в прилично състояние. Доволен съм от теста, а двамата с Жоро Гаджев се познаваме отлично от многото години съвместна работа. Очаква ни едно много тежко рали, което специалистите оприличават по трудност с класическото Рали Акрополис, както и със сегашното Рали Сардиния - две изключително класни състезания от Световния рали шампионат. Механиците ни за Рали Мармарис ще бъдат Стефан Итов и Владимир Бахчаванов. Екипът на АСК Пловдив вече замина за курорта Мармарис, който е център на състезанието, а самото то се състои от 13 специални етапа, покриващи дистанция от малко под 200 състезателни километра", каза Гераджиев преди старта.

снимка: sportenplovdiv.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти