Ето по какъв начин в Индикар ще наблегнат на сигурността през 2018

Ето по какъв начин в Индикар ще наблегнат на сигурността през 2018

Американските автомобилни серии Индикар отхвърлиха възможността да използват т.нар. ореол, който от сезон 2018 ще присъства в болидите на Формула 1, Формула 2 и Формула Е. Предназначението му е по-голяма защита, а идеята дойде от президента на ФИА Жан Тод. В Америка обаче останаха по-заинтересувани от друга опция, обсъждана във Ф1, а именно идеята на Ред Бул – "аероскрийн".

"Вероятно това ще стане следващата година, но ще въведем аероскрийна през сезона, а не още с първия кръг", заяви изпълнителният директор на шампионата Марк Майлс пред медии по време на изминалата Гран При на САЩ във Ф1.

Новите състезателни автомобили в шампионата бяха представени още през юли без допълнителния защитен елемент, но по него вече се работи и ще бъде тестван в болидите до края на 2017-а.

"Работим по нещо, което няма особено да промени облика на автомобилите ни. Със сигурност така нашумелият ореол няма да ни свърши работа, защото нашите писти са овални и повечето са укрепени със стена и в някакви моменти този ореол ще пречи на видимостта на пилотите", допълни Майлс.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти