Себастиан Льоб се завръща във WRC най-рано на рали Мексико

Себастиан Льоб се завръща във WRC най-рано на рали Мексико

Предполагаемото завръщане на Себастиан Льоб в Световния рали шампионат (WRC) вече е още по-конкретизирано. Според Autosport деветкратният шампион ще стартира в автомобила на Citroen най-рано на рали Мексико. През лятото французинът тества новото поколение рали автомобил на Citroen както на макадам, така и на асфалт, а шефът на френския тим Ив Матон обяви, че преговорите с Льоб текат.

Със сигурност обаче Себастиан няма да вземе участие на рали Монте Карло заради ангажимента си към Peugeot на рали Дакар до 20 януари, както и на рали Швеция през февруари заради раликрос програмата си.

"Водим дискусии с Льоб за следващата година. Единственото нещо, в което сме сигурни, е, че той ще пропусне Монте Карло заради Дакар, но това не означава, че следващата година няма да се появи. Ние имаме нужда да финализираме глобалните си виждания за пилотите си догодина", заяви Матон.

Рали Мексико е място, на което Льоб държи извънземен рекорд – шест последователни победи в периода 2006 – 2012 година. Последното участие на шампиона във WRC бе в Монте Карло през 2015-а, когато водеше за по-голямата част от първия ден, но излезе от пътя на завой и повреди окачването на автомобила си, заради което финишира осми.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти