Hyundai Racing Trophy награди победителите в едномарковия шампионат за 2017

Hyundai Racing Trophy награди победителите в едномарковия шампионат за 2017

На бляскава церемония, организирана от спортната платформа на Hyundai, бяха отличени екипажите на единствения едномарков шампионат в България. В елегантната обстановка на шоурума на Hyundai и сред представители на официалните институции, експерти и журналисти от автомобилния бранш специални купи получиха трите екипажа, които взеха златото, среброто и бронза за общо шестте състезания през изминалата година. Благодарение на натрупания опит на екипа за първа година тандемите могат да се похвалят и с първите три места в клас RC5 на Националния рали шампионат. Освен това тимът спечели първо място в отборното класиране, Симеонов взе купата "Тодор Славов" за млади пилоти, а Виктория Гъркова е победител в генералното класиране при жените за 2017-а.

За успешното си представяне и забележителните си постижения през третия сезон на шампионата първа награда получиха победителите в надпреварата Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, които бяха лидери във всички стартове от Hyundai Racing Trophy. Отличията за второто място заслужено отидоха при дуото Денис Станчовски/Младен Карчев, а третата награда взе женският тандем Виктория Гъркова/Велислава Павлова.

Освен сплотения и високо професионален екип на Hyundai Racing Trophy спортното събитие уважиха и Анатоли Илиев - член на Комисия за децата, младежта, спорта и туризма и организационен секретар на фондация "София - Европейска столица на спорта", Емил Панчев - председател на СБА, Санг Хюн Парк, представител на южнокорейското правителство и на Световната федерация по таекуондо, заместник-ректорът на НСА - проф. д-р Кирил Андонов, Нордин Мокрани - изпълнителен директор на "Тотал" България. Към тях се присъединиха и домакините Савина Константинова - изпълнителен директор на "Индустриал комерс", Стефан Митов - национален директор "Продажби" в "Индустриал комерс", Георги Гвоздейков - мениджър на Hyundai Racing Trophy, треньорът на отбора - Петър Гьошев и Тодор Христов, мениджър на Hyundai Off-road Racing Team.

"Фактът, че София ще бъде Европейска столица на спорта през 2018 г. напълно съвпада с идеите на този шампионат и той оказва неоценима помощ това да бъде възможно. Така че имам удоволствието от името на г-жа Фандъкова да поздравя организаторите - г-н Митов, неговия екип и всички, които работят за това проектът Hyundai Racing Trophy да бъде осъществен". С тези думи поздрави присъстващите Анатоли Илиев. Той допълни, че с колегите му използват автомобилите на Hyundai и те са истински надеждно превозно средство.

Към думите му се присъедини и Емил Панчев, който обясни, че пътната помощ на СБА обслужва и Hyundai, но почти нямат работа, което доказва надеждността на автомобилите. "Искам да ви поздравя за този формат, защото това, което правите е изключително важно за спорта в България и за развитието на младите хора", каза още той.

"Спортната платформа бележи успех трета поредна година и е доказателство за това, което Hyundai се стреми да постига - разработване на качествени и издръжливи автомобили, внедряване на нови технологии, постигане на отлично представяне на колите както в града, така и в офроуд среда и в непредвидими условия." Това заяви Савина Константинова - изпълнителен директор на "Индустриал комерс". Тя допълни, че е горда с постиженията на състезателната платформа и с признанието от представители на Hyundai Motorsport, Hyundai Motor Company, ФИА, както и международни мениджъри на компании в областта на автомобилите, автомобилни масла и горива, лизингови компании и др.

Посланието допълни Стефан Митов, който е категоричен, че екипът е далновиден и мисли и целенасочено действа за успеха на младите пилоти. За бъдещето на хората като ползватели на автомобилите Hyundai, както и за това да бъде възможен автомобилният спорт у нас, да има млади надежди и клиентите да се горди със своите коли. "От позицията ми на стратегически мениджър на Hyundai Racing Trophy искам да призная, че това е проект, който засилва емоционалната връзка между Hyundai и клиентите, доказва качествата на автомобилите на марката и на Hyundai като силен състезател изобщо", каза той. Митов обясни, че е много радостен фактът, че другите държави оценяват усилията на тима. А и че малка страна като нашата може да се похвали с такава международна рали програма. Той обясни, че шампионатът се разраства, като първо започва с балканските страни, а после ще премине и в цяла Европа. Припомни и че тази година имаше състезания в Румъния и в Турция.

Едномарковият шампионат достигна до по-голяма аудитория през изминалия сезон и се наложи като успешен спортен формат. Несъмнен принос за това имат и новата технологична еволюция на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R с нова трансмисия с късо главно предаване, правозъба скоростна кутия Dog Box. Важен фактор са и състезанията в чужбина, броят на екипажите в шампионата и не на последно място - отборният дух на всички, които стоят зад проекта и допринасят със своите отдаденост и професионализъм, категорични са организаторите.

Доволен от представянето на машините и екипажите е Георги Гвоздейков. По думите му техническата подготовка на рали автомобилите и тяхното представяне е изключително важна част за изграждането на стратегия при всяко състезание. "Нашите коли са конкурентоспособни и тази година го доказахме", убеден е мениджърът на проекта.

Треньорът на отбора Петър Гьошев изказа задоволство от представянето на младите пилоти. "Денис ни изненада много приятно със смелото си и правилно каране. Искам да припомня, че той тази година дебютира и е само на 16 години. На толкова беше и Симеон, когато започна при нас преди три години и ето, че има шест от шест победи и първото място в клас RC5", обясни той. Наставникът отбеляза и качествата на Виктория Гъркова, която стана шампион при жените в Националния рали шампионат.

Специални отличия бяха връчени и на Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team. Te станаха вицешампиони в Източноевропейския офроуд шампионат.


"Благодаря ви за подкрепата през цялата година. Това, което постигнахме, е плод на много труд, тренировки и талант. Цветомир и Ивайло заслужават тези титли, защото се бореха, без да се отказват и показаха професионализъм във всяко едно офроуд състезание", заяви Тодор Христов, мениджър на Hyundai Off-road Racing Team. Той допълни, че джипът, с който са се състезавали, Hyundai Santa Fe T1, никога не ги е подвел и са разчитали на него в техническо отношение.

Безапелационният победител в третия сезон на едномарковия шампионат Симеон Симеонов призна, че тази година е тренирал изключително много, стремил се е да дава повече газ по отсечките и се е вслушвал в съветите на наставника Петър Гьошев. 16-годишният Денис Станчовски обеща да продължава да се развива и да печели титли. Доволна от себе си е и Виктория Гъркова, която благодари на Hyundai Racing Trophy, MotorSport Academy и всички, които са я подкрепяли.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти