Нова титла за рали шампиона Мирослав Ангелов

Нова титла за рали шампиона Мирослав Ангелов

Шампионът на България на рали Мирослав Ангелов дублира титлата си като бе най-бърз от родните екипажи в рали "Сърбия".

Заедно с навигатора си Георги Гаджев тандемът на "Мегапорт Рейсинг" (Skoda Fabia R5) успя да навакса изоставането си от първия ден от спукана гума и наказание от 1:30 минути заради забавяне във времето и завърши трети зад Душан Боркович (Сърбия) и Янош Пушкади (Унгария), и двамата с Skoda Fabia R5.

Рали "Сърбия" се очертава като последното състезание в родния шампионат, а дори да бъде проведено новото рали Бургас, Ангелов и Гаджев не могат да бъдат изместени в класирането за шампионата. Също така двамата водят и в Европейския трофей в зона Балкани, след като основният му конкурент Дан Гъртофан пропусна рали "Сърбия". Екипът "Мегапорт Рейсинг" пък взе отборната купа в сръбското състезание.

"Отново имахме спукана гума в Сърбия. Все пак успяхме да стигнем до третото място след голямото изоставане. Разбрах, че и Боркович е преминал по същия начин на мястото, където спукахме гумата. Не сме правили грешка. Всичко бе въпрос на късмет. След това получихме наказание заради изоставане на контролата. В днешния ден на втория етап имаше много фракция и там внимавахме, после разбрахме, че са искали да отменят етапа, но това не се случи", коментира Мирослав Ангелов.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти