Роси: Катастрофата на "Льо Ман" бе последица от грешки

Роси: Катастрофата на "Льо Ман" бе последица от грешки

Пилотът на Yamaha Валентино Роси изпусна победата на "Льо Ман" вчера след катастрофа в последната обиколка, а по-късно заяви, че това е било следствие от предната му грешка, с която допусна Маверик Винялес пред себе си.

"В предпоследната обиколка сгреших и така Винялес успя да ме изпревари, но знаех, че имам още един шанс, защото бяхме много близо един до друг. Не мога да обясня точно как се стигна до падането, но то със сигурност бе следствие от първата грешка. Голям срам е, че се прибираме без никакви точки, защото това бе най-добрият уикенд за моя екип този сезон", сподели Доктора.

Той призна, че тази катастрофа е доста трудна за приемане, след като бе само на няколко завои от победата: "Наистина се чувствам ужасно, защото това бе перфектно състезание. Бях на пет завоя от победата, когато в критичния момент направих грешка".

Роси изпусна лидерството в генералното класиране, начело на което отново е неговият съотборник Маверик Винялес. Подиумът на Дани Педроса, предшестван от неговата победа на "Херес", го постави на втората позиция и така Доктора остана трети с изоставане от 6 точки спрямо Педроса и 23 спрямо Винялес.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти