Интересни факти преди старта на Гран При на Каталуня

Интересни факти преди старта на Гран При на Каталуня

Полпозишънът в Барселона отиде в ръцете на Дани Педроса, а от началото на новия сезон в MotoGP това е негов втори – първият път, в който той печели на два пъти първи стартови места за сезона, от 2013 година насам. Неговата последна победа на пистата бе през 2008 година, като това е и последният път, когато той спечели състезанията на "Херес" и "Монтмело" в един сезон.

Хорхе Лоренсо зарадва за първи път новия си италиански отбор с отлична позиция на старта – втора, а трети ще се нареди Данило Петручи, който си гарантира най-добрата позиция от всичките си 89 старта в кралския клас.

Съотборникът на Лоренсо Андреа Довициозо спечели предния кръг в Италия и днес може да стане първият пилот на Ducati след Кейси Стоунър от 2010 година, който печели две последователни състезания. Италианецът обаче ще трябва да го направи, стартирайки седми. Маверик Винялес за първи път от началото на сезона няма да стартира в топ 6, а девети.

Валентино Роси е в една от най-неизгодните ситуации, след като стигна само до 13-а позиция. Това е най-лошият му квалификационен резултат на суха писта с Yamaha от Валенсия, 2007 година, когато Доктора катастрофира по време на сесията и след това стартира 17-и. Пилотът от Тавулия обаче е последният победител в Барселона.

Световният шампион Марк Маркес ще стартира четвърти, но уикендът му определено не е лек. Вчера испанецът падна четири пъти – два от които по време на квалификацията. По време на загрявката днес пък се спъна и падна, докато сменяше мотоциклета си.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти