Драмата на Роси и Винялес в Барселона

Драмата на Роси и Винялес в Барселона

Двамата заводски пилоти на Yamaha Валентино Роси и Маверик Винялес имаха тежък ден в Барселона, след като никой от двамата не успя да финишира в топ 6 по време на седмия кръг от шампионата. Дуото, което заемаше първите места в началото на сезона в MotoGP, се оплакваше от липса на сцепление през целия уикенд. В квалификацията Доктора не направи нищо особено и след това стартира 13-и, а Винялес – девети. Испанецът обаче направи лека грешка на старта, а след това вече бе в пъти по-трудно да навакса шестте изгубени позиции.

Роси успя да премине през карирания флаг осми, а съотборникът му – десети, но никой от тях не бе доволен. Днес им предстои тест на същата писта "Монтмело" преди екипите да заминат за "Асен", Холандия, където след две седмици предстои осмият кръг.

"Срамно е, че имахме проблеми точно на "Херес" и Барселона, където миналата година победих. Съжалявам, че изгубих две позиции в класирането, но всички сме много близо един до друг", коментира Роси.

Винялес потвърди, че десетата му позиция е била най-доброто, което е можел да направи: "Със сигурност съм ядосан, защото всеки път, когато поведа в класирането, нещо ми се случва. Довициозо се справи впечатляващо и искам да го поздравя. Не знам къде беше проблемът, но не е в мотора. Той се справя добре на всички писти. Може би в момента драмата в главата ми е голяма, защото не знам къде бе грешката".

Маверик Винялес (111 т.) продължава да бъде лидер във временното класиране, но вече само със седем точки пред Довициозо (104 т.), с когото по това време миналата година Ducati обмисляха да се разделят. Втората му победа от седемте старта до момента остава сериозни възможности за претенции за титла. Трети се нареди Марк Маркес с 88 точки, следван от Дани Педроса с 84 и Валентино Роси с 83.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти