Гледай на живо

Локомотив (София) представя Красимир Балъков

Довициозо далеч не очаквал победа, успехът му е "стратегически"

Довициозо далеч не очаквал победа, успехът му е "стратегически"

След втора последователна и впечатляваща победа за Андреа Довициозо и Ducati той стана първият пилот на италианския тим с такъв успех след ерата на Кейси Стоунър. Освен това той вече е само на седем точки зад лидера в генералното класиране Маверик Винялес. Довициозо бе постоянен от началото на сезона, а за двете победи – пред родната публика на "Муджело" и в Барселона, той загря само с един подиум – от откриващото състезание в Катар.

Винаги реалист, италианецът отказа да коментира и обмисля възможностите си за титла толкова рано, но признава, че в Барселона е имал перфектната стратегия: "Всеки уикенд е различна история. Аз не съм фокусиран върху класирането, а върху развитието на мотоциклета. Това беше странен уикенд за всички, но ние се справихме отлично и приложихме перфектната стратегия. Аз не очаквах дори да бъда бърз, а спечелих състезанието". 

"Гумите бяха проблем за всички. В началото никой не натискаше много, защото ги пазеше. Аз изпреварих няколко пилоти, излязох зад Дани и реших да остана там. Нашата скорост не беше много висока, но не знаех какво се случва зад нас. След като излязох начело осъзнах, че с гумите ми е почти свършено, но същото бе и за останалите на пистата. Странно ми е да спечеля, след като дори не давах 100%", сподели победителят.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти