Маркес зададе темпото на теста в Барселона, Винялес остана втори

Маркес зададе темпото на теста в Барселона, Винялес остана втори

Световният шампион в MotoGP Марк Маркес зададе темпото на втория официален сезонен тест в Барселона вчера, побеждавайки младия пилот на Yamaha Маверик Винялес в заключителните минути от сесията. В теста не взеха участие заводският отбор на Ducati, които се поздравиха с победа в Барселона през уикенда благодарение на Андреа Довициозо, както и двата сателитни отбора на конструктора – Aspar и Avintia.

Винялес записа най-добрата си обиколка от 1:44.932 минути още в ранния следобед. Yamaha показаха две нови шасита, които искат да развият тази седмица, като са планирали и специален тест на "Арагон" в сряда.

Постижението  на Винялес бе подобрено от Маркес в последните пет минути с повече от половин секунда. И двамата записаха и по-добри обиколки след това, а накрая Маркес бе с 0.366 секунди аванс пред сънародника си.

Трети завърши сателитният пилот на Yamaha Йонас Фолгер пред спечелилия полпозишън в събота Дани Педроса. Алейш Еспергаро, който приключи участието си в неделното състезание, заради повреда в двигателя, остана пети на теста, следван от Кал Кръчлоу, Йоан Зарко, Скот Рединг и Тито Рабат.

На десетото място остана Валентино Роси, с 1.564 секунди по-бавен от Маркес.

Снимки: Repsol Honda Team

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти