Изненадата на сезона в MotoGP вече мисли за мястото на Роси в Yamaha

Изненадата на сезона в MotoGP вече мисли за мястото на Роси в Yamaha

Сезон 2017 започна невероятно добре за новака в кралския клас на мотоциклетизма Йоан Зарко, който изненада приятно феновете и си заслужи похвали дори от топ пилотите. Младокът вече има подиум на домашното си състезание на "Льо Ман", а още в първия кръг за сезона поведе, но не успя да задържи преднината си и катастрофира.

Зарко вече държи шестата позиция в генералното класиране на MotoGP и е на осем точки зад петия Валентино Роси, а амбициите му са дори по-големи.

"Не очаквах да заемам такава висока позиция толкова рано през сезона. Фантастично е и ми дава голяма мотивация да търся още и още подиуми. Целта е да се състезавам със заводска машина. Защото ако искаш да преследваш титла, със сигурност трябва да бъдеш със заводска машина. Ако това стане реалност, и то с Yamaha, ще бъде фантастично. А и защо не? Аз трябва да бъда един от най-подходящите за позицията на Валентино Роси и мисля, че това е всичко, за което мога да се надявам. Това е страхотна цел и мечта за всеки пилот", коментира Зарко.

Настоящият договор на Доктора с Yamaha приключва в края на сезон 2018.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти