Петручи оглави първата тренировка на "Асен", Маркес остана едва 12-и

Петручи оглави първата тренировка на "Асен", Маркес остана едва 12-и

Сателитният пилот на Ducati Данило Петручи оглави първата свободна тренировка от състезателния уикенд на MotoGP в Холандия. Пилотът, който спечели подиум на домашното си състезание в Италия преди три седмици, остана с аванс от 0.126 секунди спрямо втория Йоан Зарко.

Масло от мотоциклета на Андреа Довициозо, което попадна на пистата, пък причини катастрофите на Хорхе Лоренсо и Йонас Фолгер в първите две минути от сесията, след което последва червен флаг за близо половин час.

Двамата пилоти се разминаха без наранявания, но на Йонас Фолгер му се наложи все пак преминаване през медицинския център на пистата. След рестарта на 45-минутната сесия той се представи на ниво и записа обиколка със само 0.372 секунди по-бавна от тази на Петручи, заемайки осмата позиция.

Маркес бе първият, който оглави подредбата непосредствено след рестарта, а след това Кръчлоу подобри постижението му. Маверик Винялес стана най-бърз 17 минути преди края на сесията, но за кратко и в крайна сметка остана на 11-а позиция.

Валентино Роси заложи на по-дълга серия от обиколки в началото на тренировката, а с последната си обиколка успя да се пребори за петата позиция с новото шаси.

Данило Петручи пък не получи шанс да подобри обиколката си заради технически проблем секунди преди края на сесията. Световният шампион Марк Маркес завърши сесията 12-и, а съотборникът му Дани Педроса - 14-и.

ГРАФИКЪТ ЗА ГРАН ПРИ НА ХОЛАНДИЯ

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти