Стана ясен първият нов пилот за 2018-а в MotoGP

Стана ясен първият нов пилот за 2018-а в MotoGP

Лидерът във временното класиране на Moto2 Франко Морбидели ще получи състезателно място в кралския клас през следващия сезон в един от сателитните отбори на Honda - Marc VDS. Италианецът спечели четири от първите пет кръга на сезона и бе свързван и с други отбори в MotoGP за 2018-а, а утре ще стартира от полпозишън в Холандия.

Въпреки различните слухове около него, шефът на Marc VDS потвърди днес, че Морбидели ще продължи кариерата си в неговия отбор, изказчвайки се с един клас догодина. Това означава, че или Джак Милър, или Тито Рабат ще напуснат екипа. Договорите и на двамата изтичат този сезон, като в момента те водят преговори и с някои от сателитните тимове на Ducati. Джак Милър обаче има една победа на своето име от Холандия миналата година и доста по-добри резултати спрямо настоящия си съотборник.

Всичките места в сателитните отбори на Ducati към момента са свободни за следващия сезон, но пилотите им се справят доста добре в последните месеци, в това число - Данило Петручи, Скот Рединг и Алваро Баутиста. В същото време в Suzuki не са доволни от представянето на Андреа Яноне и според Autosport той може да напусне отбора преждевременно.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти