Легенда в MotoGP изрази остра критика към настоящ пилот

Легенда в MotoGP изрази остра критика към настоящ пилот

Легендата на Suzuki в MotoGP Кевин Шванц изрази остра критика към новия пилот на конструктора в кралския клас Андреа Яноне. След като първата половина от сезона премина, Шванц си позволи да отправи няколко съвета към пилота, от когото се очакваха големи успехи. Към днешна дата той държи 16-ата позиция в генералното класиране с едва 28 точки, като на три пъти не успя да премине карирания флаг.

Яноне премина в Suzuki в началото на 2017-а след два сезона със заводския тим на Ducati, където отбеляза и няколко победи. Италианският тим обаче го замени с бившия съотборник на Валентино Роси - Хорхе Лоренсо.

"Ще бъда щастлив да му кажа какво виждаме всички и какво мислим за него, но той може би няма да хареса това, което ще чуе", коментира Шванц по отношение на Яноне. "Говорих с него преди състезанието в САЩ и той се оплака от мотоциклета си. На откриващото състезание в Катар преди това пък разкри потенциала на машината, справяше се брилянтно със завоите, докато не катастрофира. Той има нужда да му бъде казано да си върши работата, която понякога е трудна. По-лесно е да седи на стола и да гледа как се справят в Ducati и да казва, че трябваше да остане там. Не забравяй, че те уволниха обаче".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти