Винялес обобщи проблемите на Yamaha в последните седмици

Винялес обобщи проблемите на Yamaha в последните седмици

Новият пилот на Yamaha в MotoGP Маверик Винялес коментира проблемите на конструктора си в последните състезания и призна, че мотоциклетът му има все по-малко мощност, което се дължи на настройките на електрониката.

Винялес е и един от главните фаворити за титлата тази година. Той бе лидер в шампионата с 26 точки преднина спрямо втория след състезанието в Италия миналия месец. Десетото му място в Барселона и катастрофата в Холандия обаче стопиха аванса му и Андреа Довициозо пое лидерството. След последния кръг от първата половина за сезона в Германия световният шампион Маркес вече е водач в генералната подредба.

Винялес започна да се оплаква от електрониката на машината си още по време на тренировките на "Заксенринг" в Германия и това остана като лайтмотив в становището му след състезанието.

"Някак си в последните състезания имахме много затруднения, променихме част от електрониката и изгубихме доста мощност. Във всяко състезание - все по-малко мощност. Имаше състезания, на които бяхме много объркани, а трябваше да задържим настройките на електрониката такива, каквито бяха в началото на сезона. С течение на времето обаче ние внесохме много промени и изглежда, че те не са в наша полза", сподели Винялес.

Той изказа и мнението си за новото шаси, което представи отборът и с което съотборникът му Валентино Роси спечели състезанието в Холандия. В разрез с ветерана, Винялес не е дотам очарован от него.

"Това не е решение, което мога да взема сам. Ние сме отбор и трябва да вървим в една посока. В момента се чувствам добре, но ще повторя: Чувствах се по-добре с машината, с която започнах сезона", допълни испанецът.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти