Роси коментира преднината на Маркес в MotoGP и шансовете си за втора победа

Роси коментира преднината на Маркес в MotoGP и шансовете си за втора победа

След девет изминати кръга от началото на сезона в MotoGP Марк Маркес има пет точки аванс на върха в класирането пред Маверик Винялес – най-малката разлика в челото на подредбата, откакто е въведена настоящата точкова система през 1993-а. Валентино Роси и Андреа Довициозо пък са в рамките на 10 точки зад Маркес. Доктора смята, че младият испанец от тима на Honda успя да минимизира щетите най-добре.

"Маркес е лидер, защото бе много силен, спечели там, където имаше възможност и намали максимално щетите там, където изпитваше трудности. Мисля, че всички ние, които се борим за шампионата в този момент, сме на едно ниво. Няма фаворит. Не бих изключил дори Дани Педроса, въпреки че е малко по-далеч от нас (на 26 точки зад Маркес)", сподели Доктора.

Маркес успя да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в САЩ – на "Остин" и в Германия – на "Заксенринг", а любопитното е, че посоката и на двете писти е обратна на часовниковата стрелка. Още три подобни трасета предстоят до края на сезона – "Арагон", "Филип Айлънд" и "Валенсия".

Маркес катастрофира два пъти от началото на сезона, но с изключение на това не финишира по-ниско от шестата позиция, докато Винялес и Роси стигнаха и до десетата.

Доктора взе първата си победа от година насам миналия месец в Холандия с новото шаси, предоставено от Yamaha, но признава, че това не е гаранция за още победи.

"Никой не може да каже какво ще се случи в следващите състезания. Не мисля, че има писта, на която определено мога да победа. Очаквам да бъда бърз на "Мизано" и ще дам всичко от себе си в трите последователни състезания в Азия", допълни Роси.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти