Роси не се притеснява от формата на Зарко

Роси не се притеснява от формата на Зарко

Валентино Роси сподели мнението си за двамата новобранци в кралския клас на мотоциклетизма Йоан Зарко и Йонас Фолгер, които впечатлиха с представянето си в последните седмици, но заяви, че не е притеснен от тях.

Двамата пилоти на сателитния тим на Yamaha финишираха по веднъж на подиума от началото на сезона, но липсата на опит ги лиши от още по-успешен старт. Въпреки това състезанието в Германия в началото на юли бе третото, в което някой от двамата финишира пред Роси и Винялес, въпреки че използва по-стар мотоциклет.

"Зарко и Фолгер са много добри пилоти и затова се напаснаха толкова бързо с машината от сезон 2016. Вървят в правилната посока, бързи са и трябва да ги поздравим", категоричен бе Доктора.

Попитан дали ако бъде победен от тях, това би било притеснително, Роси отговори: "Не. Щастлив съм, защото с новото шаси постигнахме успех и няма да се натъкнем на проблемите си от Херес или Барселона. От друга страна в класирането ясно се вижда къде сме аз и Винялес в сравнение със сателитните ни пилоти".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти