Маркес е убеден, че Лоренсо ще победи през 2017-а

Маркес е убеден, че Лоренсо ще победи през 2017-а

Марк Маркес вярва, че Хорхе Лоренсо ще победи поне веднъж този сезон, след като смени дългогодишния си отбор с този на Ducati през 2017-а. Началото на сезона за бившия съотборник на Валентино Роси започна доста проблемно, но той успя да се качи на подиума в Испания, до известна степен и благодарение на затрудненията на Yamaha там.

Неговата адаптация към новата машина тече по-бавно, отколкото се предполагаше, и въпреки подиума на "Херес" той записа и няколко антирекорда в кариерата си в MotoGP.

След всичките девет кръга Лоренсо е девети в генералното класиране, 58 точки зад съотборника си Андреа Довициозо, който впечатли с две последователни победи.

"В началото на сезона казах, че Хорхе ще се качи на подиума и дори ще стигне до победа, и продължавам да стоя зад думите си. За да бъдеш способен да се бориш за титла, трябва да познаваш много добре мотоциклета си и всичко трябва да бъде на 100%. Там той чувства липсата. Хорхе полага много усилия и съм убеден, че победата ще дойде във втората половина от сезона", коментира Маркес, който към момента е лидер в шампионата с минимална преднина.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти