Еспергаро изненада в Австралия, катастрофа с висока скорост за Винялес (видео)

Еспергаро изненада в Австралия, катастрофа с висока скорост за Винялес (видео)

Пилотът на Aprilia Алейш Еспергаро е изненадващият лидер след петъчните тренировки от MotoGP в Австралия, като остави зад себе си на едва пет хилядни от секундата лидера в генералното класиране Марк Маркес. Времената от днес пък вероятно ще се окажат доста важни за разпределението на пилотите в утрешните квалификации, тъй като се очаква утре над "Филип Айлънд" да се изсипе значително количество дъжд, който ще направи времената за обиколка в третата тренировъчна сесия по-бавни.

Най-добрата обиколка на Маркес от първата тренировка бързо бе подобрена, а 10 минути преди края Еспергаро зае челото на подредбата. Основният противник на Маркес за титлата – Андреа Довициозо с Ducati - зае третата позиция отново с минимално изоставане. Кал Кръчлоу остана четвърти с най-добра предпоследна обиколка, а общо 15 пилоти пък записаха време с под секунда изоставане от еталона на Еспергаро.

Маверик Винялес остана на пета позиция, въпреки че претърпя катастрофа с много висока скорост по средата на тренировката и нанесе сериозни щети по мотоциклета и по състезателния си костюм. След инцидента той не подобри времето си, но записаното в първата част на сесията му бе достатъчно за топ 5. Втора катастрофа за деня претърпя и Алваро Баутиста.

Родният герой за Австралия Джак Милър продължава с перфектното си представяне само три седмици след като счупи крака си и заема шестата позиция пред Андреа Яноне със Suzuki и Йоан Зарко. Хорхе Лоренсо и Валентино Роси пък са двете големи имена, които останаха извън топ 10 и в третата тренировка утре ще се наложи да положат повече усилия.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти