Маркес разкри причината за грешката си във Валенсия (видео)

Маркес разкри причината за грешката си във Валенсия (видео)

Новият стар световен шампион в MotoGP Марк Маркес разкри, че допуснатата от него грешка осем обиколки преди края на състезанието за ГП на Валенсия е била следствие от страха му да не се удари със сателитния пилот на Yamaha Йоан Зарко. Дебютантът на пистата този сезон си изгради име на агресивен пилот, с когото никое състезание не може да бъде предвидимо.

Пилотът на Honda се нуждаеше само от финиширане в топ 11, за да вземе титлата, без значение как финишира основният му опонент Андреа Довициозо. Потенциален инцидент обаче можеше да разбие на пух и прах амбициите на Маркес.

За голяма част от състезателната дистанция Маркес се движеше зад Зарко, но секунди преди да допусне грешка успя да го изпревари.

"Движех се зад Зарко, а можех да бъда доста по-бърз. Казах си "ОК, бъди спокоен". Когато го изпреварих, защото усещах, че скоростта ми е по-добра, просто се уплаших. Помислих си, че той е зад мен и ще се ударим", сподели Маркес.

Той съумя да задържи мотора си и се върна в очертанията на пистата бързо, разкривайки че му е било прекалено трудно да не поема никакви рискове. В крайна сметка Довициозо претърпя инцидент, след който не успя да финишира, а Марк зае последното стъпало на подиума.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти