Роси и Винялес карали във Валенсия със стария мотор

Роси и Винялес карали във Валенсия със стария мотор

Шефовете на заводския тим на Yamaha признаха, че Валентино Роси и Маверик Винялес са карали във Валенсия с шасито от 2016 година, което използва през сезона и сателитният пилот Йоан Зарко. Той обаче успя да се качи на подиума, като в 25 от 30-те обиколки бе и лидер.

Двамата заводски пилоти обаче са имали много малко време за настройките на машините си, като за Винялес то е било още по-минимално, тъй като испанецът претърпя инцидент по време на загрявката.

Роси успя да заеме петата позиция, но бе с 22 секунди по-бавен в сравнение с представянето си от миналата година. Винялес, който всъщност никога не бе карал миналогодишния мотор, остана 12-и.

"Вечерта преди състезанието решихме да сменим шасито, за да видим какво не работи тази година. За нещастие, това обаче няма как да ни даде отговори изведнъж. Направихме го, защото по програма така или иначе трябва да изпробваме тази машина на тестовете във вторник и сряда и просто си казахме "защо не". Със сигурност бе рисковано решение", коментира Валентино.

Италианецът изгуби и четвъртата си позиция в генералното класиране в полза на Дани Педроса.

Топ 5 на генералното класиране в MotoGP:

1. Марк Маркес (Honda) - 298 т.
2. Андреа Довициозо (Ducati) - 261 т.
3. Маверик Винялес (Yamaha) - 230 т.
4. Дани Педроса (Honda) - 210 т.
5. Валентино Роси (Yamaha) - 208 т.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти