Довициозо: Дадохме всичко от себе си

Довициозо: Дадохме всичко от себе си

Андреа Довициозо пристигна във Валенсия в четвъртък като претендент за титлата в MotoGP, но въпреки това цифрите не бяха много на негова страна и всеки бе наясно с това. Италианецът, който за девет години в шампионата имаше само две победи, изненада всеки запознат с MotoGP този сезон и триумфира шест пъти – точно толкова, колкото и новият стар световен шампион Марк Маркес.

На Дови му бе нужна победа и провал за Маркес този уикенд, но съдбата не бе на негова страна. В рамките на около обиколка италианецът се намираше пред опонента си, но изгуби концентрация след инцидента на Лоренсо, и приключи най-успешния си сезон в кралския клас с катастрофа.

"Искахме тази титла толкова, колкото и Марк и дадохме всичко от себе си, но не разполагах с повече карти", разкри Дови. "Доволен съм от сезона си. Постигнахме добър резултат. Опитахме всичко, но ни липсваше ритъм. Беше трудно да спечеля титлата. Преминах лимита си и така се стигна до инцидента".

Въпреки "поражението" Дови осъществи една впечатляваща кампания, излезе от сянката на петкратния шампион, който се превърна в новия му съотборник – Хорхе Лоренсо, и доказа, че възрастта в никакъв случай не е пречка за успех. Не и в MotoGP. И именно заради възрастта си (31 г.), заради изненадата, която поднесе, и заради факта, че не даде титлата на Маркес никак лесно, Дови е шампион за мнозина.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти