Лоренсо защити стратегията си от Валенсия и разкри защо не е пуснал Дови

Лоренсо защити стратегията си от Валенсия и разкри защо не е пуснал Дови

Хорхе Лоренсо обясни след края на състезанието във Валенсия отказа си да пусне съотборника си в Ducati Андреа Довициозо пред себе си, въпреки че той имаше все още шансове за титла. Испанецът настоя, че всъщност по този начин се е опитвал да помогне на Андреа.

Италианецът се нуждаеше от победа на всяка цена вчера и след като стартира девети за някалко обиколки стигна до петата позиция зад Лоренсо. В поредица от обиколки си личеше, че Дови е по-бърз, но няма възможност да изпревари Хорхе. Общо четири пъти тимът намекна на Лоренсо, че е време да отстъпи мястото си, дори и със знака "-1" на питборда. Той обаче не се подчини и шест обиколки преди карирания флаг изгуби от управление предницата на мотора си и катастрофира. Още в същата обиколка обаче Довициозо също излезе извън очертанията на пистата и в крайна сметка не успя да финишира.

"Дори виждайки съобщенията, бях сигурен, че най-добре за мен, Ducati и Дови е да натискам докрай. Смятам, че му помогнах да подобри скоростта си с около две десети и да бъде възможно най-близо до първата група. Намерението ми беше да стигнем до Зарко и Маркес. Ако имахме възможност за победа, със сигурност щях да го пусна пред себе си, но случаят не беше такъв. Може би на някои завои Дови бе близо и аз намалявах малко скоростта, но като цяло исках да му помогна да ускори. Знаех, че скоростта му целия уикенд не е добра и не смятам, че сгреших", отсече Лоренсо.

Той също така разкри, че за разлика от състезанието в Малайзия, преди Валенсия в тима не е обсъждана тактика в подобен случай. Попитан дали се страхува, че решението му може да е прието по грешния начин от феновете, Хорхе отговори: "Не. Първо на първо, аз съм човек, на когото не му пука какво муслят хората за него, защото аз правя това, което смятам за правилно. За екипа в бокса е трудно да разберат какво чувстваме ние, пилотите, пак какво остава за хората, които са само зрители".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти