Зарко хареса тазгодишния мотор на Роси и Винялес

Зарко хареса тазгодишния мотор на Роси и Винялес

Погледите през първия ден от официалния тест на MotoGP във Валенсия бяха насочени към шепа състезатели, един от които бе Йоан Зарко. Сателитният пилот на Yamaha стана "Дебютант на годината" и с представянето си през последните месеци даде да се разбере, че се цели най-вече в мястото на Валентино Роси.

Цял сезон Зарко кара с машината на Yamaha от 2016-а и на места се справяше дори по-добре от Роси и Винялес, които използваха всичко най-ново от конструктора. Смята се, че дори той може да откаже да смени мотоциклета си на прага на 2018-а и да остане с шасито или двигателя от 2016-а. На теста във Валенсия обаче той излезе на "Рикардо Тормо" с 2017 M1 и не само че не разочарова екипа си, а дори остана доста доволен.

"Щастлив съм и харесвам новия мотор. Започнах деня с моята машина и по-късно се качих на версията за 2017, за да мога да направя известни сравнения. Като цяло, усещането бе доста добро. Излязох за бърза обиколка с нови гуми и не бях далеч от квалификационното си време от събота – бях само с една или две десети по-бавен. Въпреки това използвам много по-малко енергия, което ми харесва", сподели французинът.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти