Ducati нарече проблема между Лоренсо и Дови във Валенсия "недоразумение"

Ducati нарече проблема между Лоренсо и Дови във Валенсия "недоразумение"

Техническият шеф на Ducati в MotoGP Джиджи Далиня коментира полемичната ситуация от Гран При на Валенсия между двамата си пилоти Андреа Довициозо и Хорхе Лоренсо. Първият имаше шансове за титла по време на състезанието и на всяка цена му бе нужна победа, а вторият се движеше пред него в рамките на повече от половината състезателна дистанция и пренебрегна четири намека от страна на тима да размени позицията си с Дови.

Двамата се движеха на четвърта и пета позиция зад Йоан Зарко, Марк Маркес и Дани Педроса и е факт, че дори Довициозо да бе първи пилот за Ducati, победата му, а още по-малко титлата далеч не бяха сигурни. И въпреки това Лоренсо в рамките на няколко обиколки забавяше съотборника си. След състезанието обаче той защити решението си и заяви, че не съжалява.

"Ние му предложихме да размени позицията си с Дови, но това не бе заповед. Може би се получи недоразумение между нас и Лоренсо. Тази година на доста места имахме шансове за победа и бяхме бързи, но имаше и такива, в които няма как да победиш, ако не контролираш ситуацията. Нашето предложение бе по-бързият пилот да заеме по-предната позиция, защото иначе неговата задна гума ще се повреди по-бързо от нормалното", сподели Далиня.

В допълнение той заяви, че ако Дови имаше по-големи шансове за титлата, Лоренсо със сигурност е щял да го пусне пред себе си: "В крайна сметка пилотите имат повече информация от нас, които наблюдаваме състезанието от стола, което е напълно логично. Напълно съм убеден, че ако тази позиция бе от по-голямо значение за кампанията на Дови, Лоренсо щеше да я пожертва".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти