Още един сезон като 2017 в MotoGP би бил неприемлив за Лоренсо

Още един сезон като 2017 в MotoGP би бил неприемлив за Лоренсо

Повторение на сухия откъм победи сезон на Хорхе Лоренсо в MotoGP е нещо неприемливо, заяви ръководителят на екипа на Ducati Кристиан Габарини. След като напусна Yamaha в края на 2016-а, шампионът започна работа с Габарини, който бе инженер в щаба на Кейси Стоунър, когато той донесе славата на италианския тим с титлата си през 2007-а.

Тази година Лоренсо изравни най-слабия си сезон от 2005-а в клас 250cc като не успя да запише нито една победа. С едва трите си подиума той зае седмата позиция в шампионата – най-ниската, на която е приключвал сезон в кралския клас. Габарини не си позволи да критикува испанеца или някой друг, но бе категоричен, че догодина Лоренсо трябва да се върне в играта.

"Балансът в крайна сметка е позитивен. С времето целите се променят. В началото на сезона се фокусирахме върху увереността на Хорхе. След това бе важно да се задържа в топ 5, а после да се бори за победа без значение от условията на пистата. Ако догодина открием същите проблеми, които и тази, няма да имаме никакви извинения", разкри Габарини.

Той допълни, че всъщност въпреки усилията да се адаптира към машината на Ducati, Лоренсо не е променил особено стила си на каране.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти