Винялес недоволства, че се влияел от чужди мнения в MotoGP

Винялес недоволства, че се влияел от чужди мнения в MotoGP

Пилотът на Yamaha в MotoGP Маверик Винялес съжалява, че е бил прекалено мек към шефовете си в тима. В интервю испанецът изрази съжалението си, че прекалено бързо се е съгласявал с чуждото мнение, което в крайна сметка му е изиграло лоша шега. Именно той бе фаворитът за титлата в шампионата в началото на сезона след 3 победи от първите 5 кръга. Това обаче приключи може би още с началото на втората половина от кампанията. За да разреши проблемите със сцеплението си Yamaha бълваше ново шаси всеки месец, но в никое от тях не бе намерено решение а казуса.

В крайна сметка 22-годишния Винялес остана трети в генералното класиране зад Маркес и Довициозо, а за това вини и самия себе си: "Всички трябва да понесем отговорност. Аз трябваше на места да бъда по-критичен, да питам повече и да разчитам на собствените си усещания. Не искам да кажа, че не съм бил чуван, но спряхме да тестваме някои неща и се объркахме много".

Въпреки развръзката на сезона Виналес не пожела да смени нито един човек от екипа си: "Аз наистина вярвам на хората в бокса. Ако не бяха те, вероятно щях да полудея". 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти