Спречкването с Роси е било допълнителна мотивация за Маркес на "Мизано"

Спречкването с Роси е било допълнителна мотивация за Маркес на "Мизано"

След като триумфира на италианската писта "Мизано", лидерът в MotoGP Марк Маркес заяви, че спречкването му с Валентино Роси в квалификацията ден по-рано е било допълнителна мотивация за него в неделното състезание. Испанецът и ветеранът от Тавулия се забавиха един друг в ключовия момент от квалификацията, като по-късно бяха привикани от стюардите, за да обсъдят ситуацията. Наказан за инцидента нямаше, но двамата пилоти отново си размениха нападки.

В състезанието на "Мизано" Маркес се движеше втори за по-голямата му част зад сателитния пилот на Yamaha Фабио Куартараро, но в последната обиколка поведе и финишира първи. Така той увеличи допълнително лидерството си в класирането на 93 точки и се доближи до осмата световна титла.

"Знаех, че не е нужно да печеля, защото разбрах, че Ринс е паднал, а Дови е далеч", коментира Маркес след финала на състезанието. "Честно казано, случилото се в квалификацията вчера ми бе допълнителна мотивация. Някой все едно ме събуди. С победата си смятам, че най-добре отговорих на коментарите по свой адрес. Обмислях дали да опитам изпреварване. Мислех си да не го правя, но после си казах, че не бих спал добре, ако не опитам. Знаех, че Куартараро е много бърз в третия сектор от трасето, затова се опитах да го изпреваря преди да стигнем дотам. Приятно е да победя в Италия, но е още по-приятно да имам 93 точки преднина".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти