Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Ключова MotoGP фигура напусна отбора на Yamaha

Ключова MotoGP фигура напусна отбора на Yamaha

Президентът на моторспорт дивизията на Yamaha Коичи Цуджи напусна поста си, с което преструктурирането на MotoGP проекта на конструктора продължава. Yamaha подеха различни организационни промени от началото на зимната пауза в Световния шампионат по мотоциклетизъм след изключително трудния сезон 2018. Миналата година Yamaha постави нов антирекорд за най-дълга серия без победи в шампионата – 24 поредни кръга. Победната суша приключи благодарение на успеха на Маверик Винялес на австралийската писта "Филип Айлънд".

Най-видната промяна бе смяната на лидера на MotoGP проекта Куджи Цуя, който освен уволнението си бе принуден да се извини публично на двамата заводски пилоти на отбора Валентино Роси и Маверик Винялес след разочароваща квалификация в Австрия.

От началото на сезон 2019 до момента Yamaha имат една победа на името на Винялес в Холандия. На последните тестове в Чехия и Италия отборът предостави на пилотите си прототипа за сезон 2020 в шампионата – нещо, което не бе правил в последните две години.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти