Довициозо оглави третата MotoGP тренировка на мокро в Тайланд

Довициозо оглави третата MotoGP тренировка на мокро в Тайланд

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо бе най-бърз в третата тренировка от състезателния уикенд на MotoGP в Тайланд. Сесията бе скъсена на 35 минути заради силния дъжд по-рано сутринта, който наложи забавяне на графика. В по-малкия клас Moto3 тренировката бе на изцяло мокра писта, но за кралския клас трасето "Бурирам" бе започнало да изсъхва. В последните минути Дови намери смелостта да излезе със сликове, което му даде осем десети аванс спрямо втория Франко Морбидели със сателитна Yamaha.

Лидерът в генералното класиране в MotoGP Марк Маркес, който трябва да запише с две точки повече от Дови в неделя, за да стане шампион за 2019-а, поведе в началото на тренировката, но след първите 10 минути редица пилоти започнаха да подобряват рязко времената си. Съотборникът на Дови Данило Петручи излезе начело за кратко, а Маверик Винялес с Yamaha подобри допълнително постижението му.

Маркес, който в събота претърпя тежко падане и посети местната болница на Бурирам, приключи три минути по-рано тренировката си и в крайна сметка остана четвърти, а пред него се нареди Алекс Ринс със Suzuki. Винялес остана пети, а съотборникът му - Валентино Роси - 11-и. Съотборникът на Маркес Хорхе Лоренсо отново бе извън топ 10 - 15-и.

Времената за обиколка в третата тренировка бяха по-слаби от петъчните сесии заради дъжда. Това означава, че местата в Q2 се определят от петъчните усилия на пилотите. Отсъстващите от директно място във втората квалификация са Петручи и Кал Кръчлоу със сателитна Honda, както и Лоренсо.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти