Зарко се връща в MotoGP с Honda

Зарко се връща в MotoGP с Honda

Йоан Зарко ще замести Такааки Накагами в сателитния тим на Honda за последните три кръга от сезон 2019, разкрива авторитетното издание Autosport. Японецът страда от проблем в рамото, подобен на този, заради който шампионът Марк Маркес претърпя операция през декември 2018 г. Фактът, че възстановяването на Маркес е било по-дълго от очакваното, е накарало Накагами да изтегли по-рано операцията си – след домашното си състезание в Япония следващия уикенд. 

Зарко приключи предсрочно договора си с КТМ миналия месец и от Honda вярват, че той е добра идея за заместник на Накагами, допълват от Autosport. Трите състезания на "Филип Айлънд", "Сепанг" и "Валенсия" ще бъдат възможност и за отбора да прецени дали Зарко се представя на ниво на миналогодишния мотор на Маркес.

Зарко бе обсъждан за съотборник на Маркес миналата година преди да приеме офертата на КТМ и от тима да решат да привлекат трикратния световен шампион в кралския клас Хорхе Лоренсо, който се представя много по-зле от очакваното в първата си година с японския отбор. Накагами от своя страна се очаква да запази мястото си в сателитния тим на Honda и догодина. По време на състезателния уикенд в Тайланд Накагами заяви, че въпросът е почти решен и се надява скоро да сподели добри новини.

Ако Зарко не успее да си гарантира състезателно място в кралския клас за сезон 2020, той вероятно ще се върне в Yamaha като част от тест тима на конструктора.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти