Роси се задържа прекалено дълго в MotoGP, смята бившият му инженер

Роси се задържа прекалено дълго в MotoGP, смята бившият му инженер

Валентино Роси се е задържал прекалено дълго в MotoGP според бившия шеф на екипа му Джереми Бърджис. Австралийският инженер бе част от щаба на Доктора в най-добрите му години, когато спечели и седемте си световни титли в кралския клас. Съвместната им работа приключи през 2013 г., когато Роси го замени с испанеца Силвано Галбусера, с който пък се разделя в края на сезон 2019.

40-годишният Роси се намира в разочароваща кампания, след като падна до седмо място в генералното класиране зад съотборника си Маверик Винялес и сателитния пилот на Yamaha Фабио Куартараро. Според Бърджис квалификацията е камъчето, което препъва Доктора в последните години. Този сезон той успя да потегли от топ 3 само два пъти, като средно квалификационните му резултати се равняват на 8.5, а за сравнение показателят на Винялес е 4.5, а за Куартараро – 3.9.

"Валентино се задържа твърде дълго. Притеснителното и тъжно нещо е, че той финишира около мястото, на което стартира. Не сме се притеснявали от лоша квалификация преди десет години, защото знаехме, че той ще напредне с четири – пет места и ще бъде на подиума или поне в битката за него", коментира Бърджис дни преди старта за Гран При на Австралия.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти