Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:0

И Алекс Маркес има шанс за мястото на Лоренсо в MotoGP

И Алекс Маркес има шанс за мястото на Лоренсо в MotoGP

Шампионът в междинния клас на MotoGP - Moto2 за сезон 2019 Алекс Маркес е сред спряганите имена за заместник на петкратния мотоциклетен шампион Хорхе Лоренсо. За тази възможност призна неговият брат и осемкратен шампион - Марк Маркес, който е звездата в тима на Honda.

"Ясно е, че с оттеглянето на Лоренсо вече има свободен мотор. Новината изненада всички, включително и Honda. Сега трябва да разберем каква стратегия ще предприемат от тима - дали искат опитен пилот или биха дали шанс на някой обещаващ талант. Не е тайна, че Алекс е сред опциите. Той спечели титлата и смятам, че е готов", коментира Марк Маркес.

Въпреки всичко, осемкратният шампион не иска да влияе на решението на Honda. "Не е тайна, че е моя мечта да се състезавам директно срещу брат си. Той си заслужи мястото в кралския клас. Не искам да форсирам ситуацията, но съм горд, че Honda се интересуват от брат ми".
Кръчлоу и Зарко са двамата фаворити за мястото на Лоренсо в MotoGP?
Кръчлоу и Зарко са двамата фаворити за мястото на Лоренсо в MotoGP?

Сред другите опции за съотборник на Маркес са Йоан Зарко, който кара временно в сателитния тим на Honda по заместване, и Кал Кръчлоу.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти