Вторият "мейджър" голф турнир US Open е с рекорден награден фонд

Вторият "мейджър" голф турнир US Open е с рекорден награден фонд

Откритото първенство на САЩ по голф - US Open - е вторият “мейджър” турнир за годината в календара на световния тур (след “Мастърс”-а през април, спечелен от Серхио Гарсия) и ще се проведе в комплекс “Ерин Хилс” в Ерин, Уисконсин между 15 и 18 юни.

За първи път Уисконсин е домакин на US Open, но за пети е арена на “мейджър” събитие след PGA Championship през 1933, 2004, 2010 и 2015 година. “Ерин Хилс” пък също ще дебютира като част от знаменитите комплекси, на които са се провеждали най-силните турнири в професионалния голф, след като досега е приемал само аматьорските версии на надпреварата при дамите през 2008-а и при мъжете през 2011-а.

Наградният фонд на US Open 2017 е цели 12 милиона долара, като за първи път шампион в “мейджър” ще получи над 2 милиона долара (2 160 000). Игрището “Ерин Хилс” е пар 72, на какъвто турнирът не се е провеждал от 1992 година насам. Естествено, 14-кратният носител на “мейджър” титли Тайгър Уудс няма да играе, след като продължава да се възстановява от втората си операция на гърба (а и наскоро бе арестуван, докато спи зад волана под въздействието на висока доза успокоителни). Откакто Уудс за последно спечели “мейджър” през 2008 година, 22-ма от 35-имата победители са го правели за първи път, а в този период шестима от тях са триумфирали именно на US Open. Също така последните шестима победители в “мейджър”-ите изобщо са вдигали такава купа за първи път в кариерите си.

Миналогодишният победител в US Open Дъстин Джонсън е втори сред фаворитите в настоящото издание на турнира според официалния сайт на световния тур на Професионалната голф асоциация, а първи и съответно с най-големи шансове за успех е Рики Фаулър, който още няма “мейджър” в колекцията си, но се намира в отлична форма. Джейсън Дей, Джон Рам, Рори Макилрой, Адам Скот, Дрождан Спийт, Чарл Шварцел и Джъстин Роуз са другите, които имат големи шансове за триумф.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти