Победителите от големия финал на Про Голф Бъбълс 2017, ще участват в международен турнир

Победителите от големия финал на Про Голф Бъбълс 2017, ще участват в международен турнир

Вчера приключи Финале Гранде на веригата от турнири по голф за деца и младежи до 21 години, ПРО ГОЛФ

Голямата битка започна в събота по обяд. Голямата битка не за големите награди, не за уникалните трофеи, не за славата, а голямата битка със самите тях и желанието да бъдат по-добри от миналия път...

В дивизия „MAXI”, в която се състезаваха най-опитните, керванът поведоха Райан Стайков, Цанко Цанев и Ивана Симеонова, следвани от Стефи Скоканска, Денис Стайков и Дими Савов. Всеки показа характерната си игра и поведение на корса. Райан и Цанко играха стабилно и поведоха във временното класиране със на +5 и +9 удара. Дими също показа стабилна игра и записа 7 удара над пара. Ивана завърши на +9, а Дени с малко повече удари първия ден. Стефани заради инфекцията на гърлото не даде най-доброто от себе си, но все пак сериозният напредък в техническо отношение си пролича в резултата й.

При „MIDI“ нещата изглеждаха по-прости, но абсолютно непредвидими. Христо Янакиев започна като фаворит на база прекрасните му представяния в последните турнири, Мартин Скокански подходи с малко страх поради факта, че бе сменил пътъра си преди седмица, а Филип Китов без никакво колебание се нареди до по-опитните двама съперници и започна със самочувствие и увереност. След приключване на кръга Мартин водеше с 5 удара, но турнирът едва сега започваше.
Най-масовата дивизия „MINI“ бе и най-емоционална. Артър Росийл почти не беше спал от вълнение, Лукас Грийн пресмяташе шансовете си за победата, София Бояджиева, се радваше, че отново й се отваря възможност за изява на зеления терен, а Асенчо Чакъров вече „визуализираше“ успешен първи ден. По-концентрирани бяха Йордан Янакиев и Михаил Стоев и логично поведоха в класирането след първия кръг с по 33 точки. Мони Канети бе на малка разлика след тях, а останалите оформиха борбата за разпределение на местата във втората част на таблицата. Все пак при малчуганите всеки помнеше най-добрите удари и споменът за лошите изчезваше почти на момента, което е абсолютно достатъчно за бързото израстване в спорта...

Вторият ден при големите започна по-напрегнато. Вече всеки осъзнаваше, че днес трябва да покаже най-доброто. Райан успя да запази и дори да увеличи преднината си след като изигра корса на -2. Дими достойно му опонираше и след пет бърдита завърши на пар и 2-ро място, Ивана не успя да се събере и натрупа доста удари във втората деветка, а Цанко поне успя да запази добър резултат и с това грабна бронза.

В средната дивизия Мартин безапелационно спечели златото, втори завърши Хриси, а трети след по-добра игра от вчера Филип.

При MINI –тата, Асен, Софи, Петър и рожденникът Артър оформиха много интересен флайт и силната конкуренция, като че ли помогна на Петър да измести Соломон от третото място. Първи категорично стана Дани Янакиев, а втори Мишо Стоев.

Половин час след приключване на кръга емоциите бяха уталожени, церемонията по награждаване бе открита и победителите за финала получиха своите медали.

Кратка лекция за важните неща в спорта и начина на подготовка привлече вниманието на състезателите докато похапваха. Бяха засегнати техническите знания на младежите, актуалностите от българския и световния голф и познаването на правилата с единствения международен съдия по голф от България, Константин Икономов.

Вечерта приключи с торта и награждаване на големите победители за 2017 година. Райан, Мартин и Дани получиха автентичните медали изработени специално за Про Голф Бъбълс от Надежда Розева, а уникалното произведение може да се нареди до другите творби на художничката в постоянната колекция на Британския Нацинален Музей.

Всички си обещаха, че догодина ще бъдат повече и по-добри!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти