Гледай на живо

Празненства във Велико Търново за 100-годишнината на Етър

"Атлетите" поддадоха и бяха нокаутирани от британския шампион

"Атлетите" поддадоха и бяха нокаутирани от британския шампион

Атлетик (София) започна вихрено двубоя срещу Саутхемптън Мъстангс, но в крайна сметка допусна загуба с нокаут във втората си среща от квалификационния турнир за Купата на федерациите по бейзбол в Белград (Сър). Шампионът на Великобритания сложи преждевременно край на мача, като направи резултата 17:7 в 8-ия ининг.

Началото вещаеше съвсем друга посока на битката, след като българският вицешампион дръпна с 3:0 още в първото си нападение. В защита обаче "атлетите" поддадоха зад гърба на Владимир Марков (L 0-1) и англичаните отвърнаха с 8 точки за първите 4 ининга.



Стартерът издържа само 3 и 1/3, в които допусна 7 хита и 3 бази за боли. Смени го Петьо Петков, който също изработи 3 ининга и 1/3 и пое още 10 хита и 6 точки. Последен на възвишението се качи Георги Тренков, но и той не можа да озапти "мустангите" и позволи нови 3 точки след 2 хита и 2 разходки.

Питчерът Марков изпъкна в атака, като удари соло хоумрън в 5-ия ининг срещу своя колега Гари Дейвисън (W 1-0). По една точка вкараха още Мартин Велинов и Ангел Лозанов, а с 2 RBI завърши Амаури Горрин.



В първия си мач от петстранния турнир вчера Атлетик победи румънския Атлетико (Александрия) с 6:5, а утре ще играе с домакина Белград '96. В петък столични ще премерят сили и с австрийския Винер Нойщат Дайвинг Дъкс. Двата най-добри тима в крайното класиране ще се срещнат в съботния финал.


КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА КУПАТА НА ФЕДЕРАЦИИТЕ 2018



Саутхемптън Мъстангс - Атлетик (София) 17:7 (8 ининга)

      ст. "Ада Циганлия"               
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
        АТЛЕТИК    
 3 
 0
 0 
 0
 1 
 0
 2 
 1
 Х 
  7
 8 
 4
        МЪСТАНГС    
 3
 0 
 1
 4 
 0
 2 
 4
 3 
 Х
 17
19
 4 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти