Шведски нокаут за Бизони остави България без отбор в Купата на федерациите

Шведски нокаут за Бизони остави България без отбор в Купата на федерациите

България загуби мястото си в третия по сила европейски клубен турнир по бейзбол – Купата на федерациите. За да запази квотата, шампионът Бизони (Благоевград) трябваше да се класира в Топ 3 на тазгодишното издание във Валенсия (Исп), но кръг преди края на груповата фаза най-титулуваният ни клуб загуби и теоретични шансове да стори това.

Причината е допуснатият днес нокаут с 6:16 за 7 ининга срещу потенциалния пряк конкурент  за третото място Лександ (Шв). С разгромния успех скандинавският тим си гарантира, че ще завърши пред българския състав в крайното класиране и същевременно лиши "бизоните" от възможност да стигнат по-високо от 4-то място.

Ограничен в избора си на питчери, играещият мениджър Ясен Неделчев опита всичко възможно, но нищо не сработи срещу шведското нападение. Стартерът Александър Благоев (L 1-1) изкара само 2 ининга и 1/3, в които допусна 9 хита и 7 точки. Още по-слабо се представи Евгений Черноземски, който в следващите 3 ининга даде 4 хита и 7 бази за боли и пое 9 точки. За 2 аута на хълма се качи и Теодор Димитров със задачата да предотврати щетите от заварените двама рънери на втора и трета база, но безуспешно.

Същевременно започналият за Лександ питчер Емил Сахлин (W 1-1) изработи 5 ининга с 6 хита и 5 точки, като статистиката му щеше да е още по-добра, ако не бяха петте грешки на защитата зад гърба му. От българската атака RBI записаха единствено Мартин Андонов (2) и Димитър Насъпов.

Преди последния ден Бизони (1-3) е предпоследен в шестстранния турнир и утре има директен мач с последния – австрийския Атнанг-Пуххайм Атлетикс (0-4). Дори при победа, комбинирана със загуби на Лександ (2-2) срещу Боргерхаут Скуирълс (3-1) и на Дьорне Спартанс (2-2) срещу Валенсия Астрос (4-0), българският тим ще бъде с най-слаби показатели в тройния възел с шведите и белгийците.


КУПА НА ФЕДЕРАЦИИТЕ 2017



Лександ - Бизони (Благоевград) 16:6 (7 ининга)

      ст. "Рио Турия"                 
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
        БИЗОНИ    
 1 
 0
 2 
 2
 0 
 1
 0 
 Х
 Х 
  6
 8 
 1
        ЛЕКСАНД   
 0
 2 
 7
 5 
 0
 2 
 Х
 Х 
 Х
 16
14
 5 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти