Топка в ребрата прати Педроя в хюстънска болница (видео)

Топка в ребрата прати Педроя в хюстънска болница (видео)

Вторият бейзмен на Бостън Ред Сокс Дъстин Педроя посети болница в Хюстън за спешна рентгенова снимка на гръдния кош, след като бе уцелен с топка в ребрата по време на мача от МЛБ срещу местния Астрос. "Червените чорапи" победиха с 6:5 на ст. "Минит Мейд Парк", а инфилдерът напусна игрището в последния ининг.

Той пострада в 7-ия, когато питчерът на "астронавтите" Джеймс Хойт метна топката право в гърба му. Това бе втори пореден хит бай пич на риливъра, който намери предишния батер Муки Бетс в дясното коляно. Ситуацията предизвика гнева на Педроя, който започна да крещи по посока на възвишението, но бързо бе усмирен от съдията на хоума Грег Гибсън и до сериозен скандал не се стигна.



"Хвърлената топка го удари в лявата част на гръдния кош откъм гърба. Мястото започна да отича и да се стяга, което постепенно ограничи движението на лявата му ръка. Затова трябваше да го извадим от игра. Ще имаме повече яснота, когато бъдат готови резултатите от изследванията в болницата", обясни не по-малко ядосаният мениджър на Бостън Джон Фаръл.

Веднага след уцелените батери Хойт бе сменен от Крис Давенски, който бе посрещнат с RBI-сингъл от Ксандер Богартс за 6:4. Холандецът завърши двубоя с 3 от 4 и 4 RBI, след като за първи път в кариерата си удари два хоумръна в един мач – соло за 1:0 в 1-вия ининг и двоен за 3:2 в 6-ия срещу стартера на Астрос Джо Мъсгроув (L 4-6).



За Ред Сокс на хълма се изредиха цели шестима питчери, начело с Дейвид Прайс (W 2-1), който затвори 5 ининга с 8 хита и 3 точки. Петимата риливъри след него ограничиха домакините до 6 хита и 2 точки в оставащите 4 ининга, като в 9-ия клоузърът Крейг Кимбръл (S 20) срещна минимума от трима батери.

За Хюстън трима удариха хоумръни – Карлос Кореа в 5-ия и Джейк Марисник и Джордж Спрингър в 6-ия. Другите 2 точки влязоха с единични хитове на Брайън Маккан в 1-вия и Карлос Белтран в 8-ия.





Хюстън Астрос - Бостън Ред Сокс 5:6

      ст. "Минит Мейд Парк"           
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
        БОСТЪН    
 1 
 0
 0 
 0
 0 
 4
 1 
 0
 0 
  6
 8 
 0
        ХЮСТЪН   
 1
 0 
 0
 0 
 1
 2 
 0
 1 
 0
  5
14
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 18 ЮНИ:

Американска лига

Торонто Блу Джейс - Чикаго Уайт Сокс

7:3

Детройт Тайгърс - Тампа Бей Рейс

1:9

Минесота Туинс - Кливланд Индиънс

2:5

Тексас Рейнджърс - Сиатъл Маринърс

3:7

Лос Анджелис Ейнджълс - Канзас Сити Роялс

3:7

Оукланд Атлетикс - Ню Йорк Янкис

4:3

Национална лига

Синсинати Редс - Лос Анджелис Доджърс

7:8

Ню Йорк Метс - Вашингтон Нешънълс

5:1

Питсбърг Пайрътс - Чикаго Къбс

1:7

Филаделфия Филис - Аризона Дайъмъндбекс

4:5

(10 ининга)

Атланта Брейвс - Маями Марлинс

5:4

Милуоки Бруърс - Сан Диего Падрес

2:1

Колорадо Рокис - Сан Франциско Джайънтс

7:5

Интерлига

Балтимор Ориолс - Сейнт Луис Кардиналс

8:5

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти