Кливланд превзе Балтимор с 12:0 в "три хитър" (видео)

Кливланд превзе Балтимор с 12:0 в "три хитър" (видео)

Кори Клубър затвори цял мач за Кливланд Индиънс и вдъхнови тима за разгромен успех с 12:0 като гост на Балтимор Ориолс в редовния сезон на МЛБ. Питчерът изработи "три хитър" и метна 11 страйкаута, постигайки своята пета победа на нула в кариерата си във Висшата лига. Джейсън Кипнис и Карлос Сантана удариха хоумръни, а "индианците" спечелиха шеста поредна победа и удължиха най-добрата си серия през 2017 г.

Клубър (W 6-2) не даде нито една база за боли и позволи само три единични хита – на Адам Джоунс в 1-вия ининг, на Сет Смит в 6-ия и на Ким Хюн Соо в 8-ия. За капак 31-годишният десничар хвърли 3 страйкаута в 9-ия, за да подпечата недвусмислено 12-ия си пълен мач на възвишението и втория си шътаут тази година.



"Тези вечери са рядкост, но са истинска радост, защото можеш да дадеш пълна почивка на своя булпен. Това ти дава допълнителна увереност", щастлив бе мениджърът на Кливланд Тери Франкона, който се принуди да използва общо 15 питчери в изиграните 4 мача за три дни срещу Минесота Туинс от петък до неделя.

"Целта всеки път е да се опиташ да завършиш мача – сподели самият Клубър. – Играхме доста бейзбол през уикенда и момчетата от булпена покриха доста ининги. Така че, предполагам, това е допълнителен бонус и за тях."



В атака "племето" се развихри в рамките на три ининга в средата на мача, когато гостите на ст. "Кемдън Ярдс" отбелязаха общо 11 точки. В 4-тия Едуин Енкарнасион, Лони Чизенхол и Остин Джаксън удариха двойни хитове, с които прибраха четирима рънери. В 5-ия Кипнис завъртя соло обиколка, Сантана изстреля двоен хоумрън, а Джаксън заслужи трета RBI с нов дабъл за 8:0. В 6-ия Чизенхол вкара точка с единичен хит, Сантана изпрати саможертвен флай, а Брадли Зимър добави втори RBI-сингъл. Крайният резултат бе оформен в 9-ия, когато Енкарнасион стигна до хоума при грешка в защитата на "скорците".

"Не направих нищо. Само се борех да вляза в контрол, опитвах да направя аутове, така и не можах да локализирам зоната", оплака се стартерът на Балтимор Дилън Бънди (L 7-6), след като за 4 ининга и 1/3 пусна 6 точки от 6 хита и 3 бази за боли.





Балтимор Ориолс - Кливланд Индиънс 0:12

      ст. "Кемдън Ярдс"             
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
  H
 E
      КЛИВЛАНД    
 0 
 0
 0 
 4
 4 
 3
 0 
 0
 1 
 12 
 17 
 0
      БАЛТИМОР   
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
  0    3
 2 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 19 ЮНИ:

Американска лига

Тексас Рейнджърс - Торонто Блу Джейс

6:7

Канзас Сити Роялс - Бостън Ред Сокс

4:2

Сиатъл Маринърс - Детройт Тайгърс

6:2

Оукланд Атлетикс - Хюстън Астрос

1:4

Национална лига

Маями Марлинс - Вашингтон Нешънълс

8:7

Атланта Брейвс - Сан Франциско Джайънтс

9:0

Милуоки Бруърс - Питсбърг Пайрътс

1:8

Чикаго Къбс - Сан Диего Падрес

3:2

Лос Анджелис Доджърс - Ню Йорк Метс

10:6

Интерлига

Тампа Бей Рейс - Синсинати Редс

3:7

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти