Ичиро счупи рекорда за най-възрастен титуляр в центъра (видео)

Ичиро счупи рекорда за най-възрастен титуляр в центъра (видео)

Ичиро Сузуки стана най-възрастният бейзболист, започвал като титуляр в централния аутфилд на мач от МЛБ. На 43 г. и 246 дни японският ветеран на Маями Марлинс стартира в центъра срещу шампиона Чикаго Къбс и игра цял мач за домакинската победа с 4:2 снощи.

Предишният рекорд бе поставен от Рики Хендерсън през 2002 г. Тогава настоящият член на Залата на славата изигра последния си мач като централен аутфилдер за Бостън Ред Сокс на 43 г. и 211 дни. Статистиката обхваща модерната история на Мейджър лийг, водеща начало от 1900 г.



"Сериозно? Не знаех, че има и такъв рекорд – призна мениджърът на "марлините" Дон Матингли. – В първия ининг обаче си мислех точно за това, че имаме 40 и нещо годишен играч в центъра. Само че той въобще не играе като такъв. Той тича добре, хвърля добре, така че възрастта му въобще не се усеща."

От началото на сезона Ичиро е играл в 63 от 74 мача на Маями, но предимно като пинч-хитър. Едва в 10 мача легендарният японец бе титуляр, като снощи за първи път батира под №1 през 2017 г. Срещу шампионите Сузуки завърши 0 от 4 с отбелязана точка.



Марсел Осуна го прибра с единичен хит в 1-вия ининг, а Мартин Прадо добави двоен хит с 2 RBI в същото нападение и домакините дръпнаха с 3:0 още на старта срещу Майк Монтгомъри (L 1-4). Атаката на "мечетата" върна 2 точки срещу Единсон Волкес (W 4-8) с два саможертвени флая – на Антъни Ризо в 4-тия и на Томи ла Стела в 5-ия.

Финалната разлика осигури Джанкарло Стантън с хоумрън в 7-ия ининг – негов 20-и през сезона. Часове след мача звездата на Маями обяви, че е приел поканата и ще защитава титлата си на шампион в Хоумрън дербито преди Мача на звездите на 10 юли. Тази година шоуто е именно на ст. "Марлинс Парк" и бе въпрос на формалност Стантън да потвърди участието си.



"Човече, ще бъде толкова забавно. Наистина го чакам с нетърпение. Домашната публика, нашият град. Цялата седмица ще бъде чудесна. Нямам търпение", сподели 27-годишният Джанкарло, който през 2016 г. удари рекордните 61 хоумръна в Дербито на ст. "Петко Парк" в Сан Диего.

От началото на XXI век само един батер е успявал да спечели Хоумрън дербито в две поредни години. Стори го кубинецът Йоенис Сеспедес като играч на Оукланд Атлетикс през 2013 и 2014 г.





Маями Марлинс - Чикаго Къбс 4:2

      ст. "Марлинс Парк"              
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      ЧИКАГО КЪБС    
 0 
 0
 0 
 1
 1 
 0
 0 
 0
 0 
  2
 8 
 1
      МАЯМИ   
 3
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 Х
  4
 5
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 25 ЮНИ:

Американска лига

Тампа Бей Рейс - Балтимор Ориолс

5:8

Кливланд Индиънс - Минесота Туинс

0:4

Бостън Ред Сокс - Лос Анджелис Ейнджълс

2:4

Ню Йорк Янкис - Тексас Рейнджърс

6:7

Чикаго Уайт Сокс - Оукланд Атлетикс

3:5

Канзас Сити Роялс - Торонто Блу Джейс

2:8

Сиатъл Маринърс - Хюстън Астрос

2:8

Национална лига

Атланта Брейвс - Милуоки Бруърс

0:7

Вашингтон Нешънълс - Синсинати Редс

2:6

Сан Франциско Джайънтс - Ню Йорк Метс

2:8

Аризона Дайъмъндбекс - Филаделфия Филис

2:1

(11 ининга)

Лос Анджелис Доджърс - Колорадо Рокис

12:6

Сейнт Луис Кардиналс - Питсбърг Пайрътс

8:4

Интерлига

Сан Диего Падрес - Детройт Тайгърс

5:7

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти