Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Пета поредна победа за АЛ в Мача на звездите след MVP хоумрън на Кано (видео)

Пета поредна победа за АЛ в Мача на звездите след MVP хоумрън на Кано (видео)

Американската лига победи Националната лига с 2:1 за 10 ининга и спечели Мача на звездите в МЛБ за пета поредна година. За разлика от предишните 14 сезона обаче успехът в шоуто вече не гарантира на бъдещия шампион в лигата домакинско предимство в Световните серии.

Освободени от напрежението заради високия залог, тази нощ на ст. "Марлинс Парк" в Маями бейзболистите се отдадоха на същинското забавление – за себе си и за публиката. 37 188 запалянковци видяха общо 23 страйкаута и два хоумръна, вторият от които победоносен.



Удари го вторият бейзмен на Сиатъл Маринърс Робинсон Кано в допълнителната част, след като редовните 9 ининга приключиха при резултат 1:1. Тимът на АЛ поведе с единичен хит с RBI на слъгъра на Минесота Туинс Мигел Сано в 5-ия, а НЛ изравни с хоумрън на ветерана на Сейнт Луис Кардиналс Ядиер Молина в 6-ия.

Кетчерът на "чинките" бе въвлечен в най-необичайната ситуация за вечерта. В 6-ия ининг излезлият да батира за АЛ Нелсон Крус донесе мобилния си телефон и помоли Молина да му направи снимка за спомен със съдията на хоума Джо Уест. След това използваният като DH аутфилдер сложи смартфона в левия джоб на клина си и продължи играта.



"Бях му изключил звука, в случай че някой ми звънне – обясни по-късно Крус през смях. – Винаги правя слайдинг на дясната страна, така че всичко щеше да е наред, дори да се беше наложило. Пък имам и застраховка."

Победител в 88-ия Мач на звездите излезе затварящият питчер на Бостън Ред Сокс Крейг Кимбръл (W 1-0), хвърлял в 9-ия ининг. Той бе подсигурен от клоузъра на Кливланд Индиънс Андрю Милър (S 1) в последната защита. Единственият представител на шампиона Чикаго Къбс – Уейд Дейвис (L 0-1), пък пое загубата, след като сервира хоумръна на Кано в 10-ия.



Самият Робинсон Кано бе избран за най-полезен играч (MVP) в шоуто и заедно с кристалната бухалка "Тед Уилямс" получи ключовете от най-новия "Шевролет Корвет". Доминиканецът имаше право на избор между спортния модел и пикапа "Шевролет Колорадо ZR2".

"Това беше лесен избор. В интерес на истината, преди две години си купих нова кола, но често ми се случваше да закъснявам", зарадва се Робинсон, който стана едва третият играч на Сиатъл Маринърс, отличен като MVP в Мача на звездите. Другите двама са Кен Грифи-младши (1992) и Ичиро Сузуки (2007).



"Винаги е добре, когато успееш да постигнеш нещо толкова страхотно, особено пред погледа на твоето семейство – сподели Кано. – Като хлапе гледаш Грифи и всички тези играчи да идват за Мача на звездите и да печелят награди. И мечтаеш един ден да изпиташ същото."


МАЧ НА ЗВЕЗДИТЕ В МЛБ 2017

Маями, 11 юли

Национална лига - Американска лига 1:2 (10 ининга)

      ст. "Марлинс Парк"            
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10   R  
  H
 E
     АМЕРИКАНСКА ЛИГА   
 0 
 0
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
 1   2
 10 
 0
     НАЦИОНАЛНА ЛИГА   
 0
 0 
 0
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0   1
  7
 0 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти