Колумбиец дебютира за Къбс с 12 страйкаута (видео)

Колумбиец дебютира за Къбс с 12 страйкаута (видео)

Обещаващ дебют за Чикаго Къбс направи питчерът Хосе Кинтана, взет от градския съперник Чикаго Уайт Сокс по средата на сезона в МЛБ. В първия си старт за шампионите късно снощи 28-годишният колумбиец хвърли 12 страйкаута и вдъхнови новия си тим за победа с 8:0 на гости на Балтимор Ориолс. С нея "мечетата" разчистиха с 3-0 "скорците" в серията от Интерлигата на техния ст. "Кемдън Ярдс".

Кинтана (W 1-0) бе почти безупречен на възвишението в Балтимор и затвори 7 ининга с точно 100 топки. Очертаващият се като нов ас в ротацията на чикагци даде само 3 хита и не позволи нито една база за боли.



"Просто опитвах да целя моите локации – обясни левичарят. – Този мач бе много специален за мен. Първият ми за Къбс. Истински щастлив съм. Този отбор всеки ден има шанс да спечели победа. Искам да бъда част от това. Развълнуван съм."

Според статистическите справочници Кинтана, който в последния си мач за Уайт Сокс на 8 юли метна 10 страйкаута, е едва вторият питчер в историята, който постига двуцифрен брой страйкаутове за два различни отбора в рамките на един сезон. Единственият такъв досега бе членът на Залата на славата Ранди Джонсън през 1998 г. за Сиатъл Маринърс и Хюстън Астрос.



"Знаехме, че той може да хвърля много добре, но днес определено беше неговият ден. След мача му благодарих. Мисля, че се върнахме. Най-сетне се върнахме там, където бяхме миналата година", сподели кетчерът на Къбс Уилсън Контрерас.

В нападение той батира 4 от 5 и отбеляза първата точка при двоен хит с 2 RBI за Йън Хап във 2-рия ининг. В същата част стартерът на Ориолс Убалдо Хименес (L 4-5) пусна още 2 точки от единични хитове на Джейсън Хейуорд и Бен Зоубрист и домакините бързо изостанаха с 0:4.



До края на мача гостите организираха и две нападения с по 2 точки. В 4-тия ининг Крис Брайънт изстреля двоен хоумрън, а в 9-ия същото стори Антъни Ризо, за да оформи крайния резултат.



Балтимор Ориолс - Чикаго Къбс 0:8

      ст. "Кемдън Ярдс"               
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
  H
 E
      ЧИКАГО КЪБС    
 0 
 4
 0 
 2
 0 
 0
 0 
 0
 2 
  8
 15 
 0
      БАЛТИМОР   
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
  0    3
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 16 ЮЛИ:

Американска лига

Бостън Ред Сокс - Ню Йорк Янкис

0:3

*
Бостън Ред Сокс - Ню Йорк Янкис

3:0

*
Детройт Тайгърс - Торонто Блу Джейс

6:5

(11 ининга)

Чикаго Уайт Сокс - Сиатъл Маринърс

6:7

(10 ининга)

Хюстън Астрос - Минесота Туинс

5:3

Канзас Сити Роялс - Тексас Рейнджърс

4:3

Лос Анджелис Ейнджълс - Тампа Бей Рейс

4:3

Оукланд Атлетикс - Кливланд Индиънс

7:3

Национална лига

Маями Марлинс - Лос Анджелис Доджърс

2:3

Синсинати Редс - Вашингтон Нешънълс

4:14

Ню Йорк Метс - Колорадо Рокис

4:13

Питсбърг Пайрътс - Сейнт Луис Кардиналс

4:3

Атланта Брейвс - Аризона Дайъмъндбекс

7:1

Милуоки Бруърс - Филаделфия Филис

2:5

Сан Диего Падрес - Сан Франциско Джайънтс

7:1

---

*

Дабълхедър
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти