Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Сан Франциско си прибира развенчания Кунг-фу Панда

Сан Франциско си прибира развенчания Кунг-фу Панда

Третият бейзмен Пабло Сандовал се завръща в Сан Франциско Джайънтс, с който стана три пъти шампион в МЛБ. 30-годишният венецуелец бе освободен от Бостън Ред Сокс вчера сутринта и само няколко часа по-късно сключи сделка за Майнър лийг с бившия си клуб, с който триумфира през 2010, 2012 и 2014 г. и бе избран за MVP в в Световните серии '12.

Днес Кунг-фу Панда трябва да премине медицински изследвания и веднага може да започне да играе за подразделението Сакраменто Ривър Кетс в дивизия ААА. По правилата на лигата Сандовал ще може да подпише договор с "гигантите" чак в края на седмицата, когато става свободен агент.



"Той направи много за нас и ние никога няма да забравим това – коментира мениджърът на Сан Франциско Брус Бочи. – Този ход определено има логика, особено като погледнем финансовата страна. Връщаме си играч от неговия калибър, без това да ни струва много. Знам, че той ще се потруди здраво, за да се докаже отново."

Сандовал има действащ 5-годишен договор с Бостън на обща стойност $95 млн., валиден до края на сезон 2019. След като не намериха кандидат за трансфер и се принудиха да освободят латиноамериканеца от състава си, "червените чорапи" са длъжни да изпълнят всички плащания към него по сключената през ноември 2014 г. сделка, а именно – годишни заплати от по $18 млн. през 2018-а и 2019-а.



Инфилдерът спокойно може да се определи като най-скъпото разочарование в историята на Ред Сокс. За два сезона и половина на ст. "Фенуей Парк" Сандовал изигра общо 161 мача и батира средно .237 с едва 14 хоумръна. Непрекъснато преследван от контузии, причинени най-вече от наднормено тегло, някогашният страховит слъгър загуби напълно реномето си на един от най-продуктивните бейзболисти във Висшата лига.

"Обичах начина му на игра – допълни Бочи. – Той имаше толкова много ентусиазъм и с него заразяваше всички в дъгаута. А, разбира се, свърши и толкова много работа на игрището. Беше младо момче, което имаше нужда от помощ и всички допринесохме за неговото развитие като топиграч. Смятам, че е страхотно да го имаме отново в клуба."



Тази нощ Джайънтс победи Кливланд Индиънс с 5:4 и спечели с 2-1 домакинската си серия от Интерлигата. Денард Спан удари хоумрън в 5-ия ининг, а Бъстър Поуси заслужи победните 2 RBI с двоен хит в 8-ия, когато влязоха общо 3 точки.



Сан Франциско Джайънтс - Кливланд Индиънс 5:4

      ст. "AT&T Парк"                  
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      КЛИВЛАНД   
 0 
 0
 3 
 0
 0 
 0
 0 
 1
 0 
  4
 9 
 1
      САН ФРАНЦИСКО   
 1
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 0
 3 
 Х
  5
 9
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 19 ЮЛИ:

Американска лига

Минесота Туинс - Ню Йорк Янкис

6:1

Хюстън Астрос - Сиатъл Маринърс

1:4

Оукланд Атлетикс - Тампа Бей Рейс

7:2

Балтимор Ориолс - Тексас Рейнджърс

10:2

Бостън Ред Сокс - Торонто Блу Джейс

5:1

Канзас Сити Роялс - Детройт Тайгърс

4:3

Национална лига

Атланта Брейвс - Чикаго Къбс

2:8

Маями Марлинс - Филаделфия Филис

3:10

Колорадо Рокис - Сан Диего Падрес

18:4

Ню Йорк Метс - Сейнт Луис Кардиналс

7:3

Питсбърг Пайрътс - Милуоки Бруърс

3:2

(10 ининга)

Синсинати Редс - Аризона Дайъмъндбекс

4:3

(11 ининга)

Интерлига

Чикаго Уайт Сокс - Лос Анджелис Доджърс

1:9

(8 ининга)

Лос Анджелис Ейнджълс - Вашингтон Нешънълс

7:0

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти