Питсбърг разчисти Милуоки и съвсем завърза битката в дивизията (видео)

Питсбърг разчисти Милуоки и съвсем завърза битката в дивизията (видео)

Допреди Мача на звездите в МЛБ Милуоки Бруърс изглеждаше почти недостижим лидер в Централната дивизия на Националната лига. Само седмица след кратката пауза в редовния сезон битката за първото място отново е открита, а преследвачите вече са два.

Дотук се стигна, след като "пивоварите" загубиха и последния четвърти мач от гостуването си на Питсбърг Пайрътс и допуснаха общо пето поредно поражение. Тази нощ "пиратите" се наложиха с 4:2 и разчиствайки с 4-0 серията на своя ст. "PNC Парк", записаха пета поредна победа.



Същевременно шампионът Чикаго Къбс е в серия от 6 поредни успеха и както в началото на миналата седмица изоставаше на 5 мача и половина от върха, така днес вече е само на един. Бруърс (52-46) засега остава начело, но с минимален аванс пред Къбс (49-45) и Пайрътс (48-48).

"Все още сме на първо място. Няма как да спечелим абсолютно всеки мач, няма как да спечелим абсолютно всяка серия. Има да се изиграят още много мачове, а ние знаем на какво сме способни. По никакъв начин не поставяме под съмнение нашите възможности", коментира стартерът на Милуоки Джими Нелсън (L 8-5).



За 5 ининга питчерът даде 6 хита и 4 точки, пусна една база за боли и направи 5 страйкаута. Негов опонент на възвишението бе Джеймисън Тайон (W 6-3), който метна 8 страйкаута и допусна само 2 точки от 6 хита и 2 разходки за 5 ининга и 1/3.

Домакините откриха резултата с единичен хит на Крис Стюърт във 2-рия, а в 4-тия  изравниха на 2:2 със соло хоумрън на Грегори Поланко. Междувременно гостите бяха успели да поведат благодарение на двоен хит на Брет Филипс и аут по земя с RBI за Орландо Арсия в отварянето на 4-тия. Крайният изход бе решен в 5-ия, когато Джош Харисън и Андрю Маккъчън вкараха по една точка с единични хитове.





Питсбърг Пайрътс - Милуоки Бруърс 4:2

       ст. "PNC Парк"                   
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
       МИЛУОКИ    
 0 
 0
 0 
 2
 0 
 0
 0 
 0
 0 
  2
 9 
 0
       ПИТСБЪРГ   
 0
 1 
 0
 1 
 2
 0 
 0
 0 
 Х
  4
 8
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 20 ЮЛИ:

Американска лига

Бостън Ред Сокс - Торонто Блу Джейс

6:8

Балтимор Ориолс - Тексас Рейнджърс

9:7

Канзас Сити Роялс - Детройт Тайгърс

16:4

Сиатъл Маринърс - Ню Йорк Янкис

1:4

Национална лига

Ню Йорк Метс - Сейнт Луис Кардиналс

3:2

Синсинати Редс - Аризона Дайъмъндбекс

2:12

Лос Анджелис Доджърс - Атланта Брейвс

3:6

Сан Франциско Джайънтс - Сан Диего Падрес

2:5

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти